Jeżeli podobnie jak my zazwyczaj jesteście sceptyczni wobec zdrowych słodkości, które udają deser to ten przepis zapewne zmieni wasze zdanie.
Gładki mus czekoladowy z bogatego w omega avocado oraz kakao.
Całkowicie naturalny deser który można jeść bez wyrzutów sumienia.
1 awokado
1 łyżeczka (5 ml) wanilii (opcjonalnie)
2 szklanki (473 ml) mleka kokosowego (pełny tłuszcz)
3 łyżki (42 g) niesłodzonego kakao w proszku
Szczypta soli
⅔ filiżanki daktyli (100g) (nasączone i odsączone)
Jagody / plasterki migdałów (do dekoracji)
Przygotowanie:
Połącz awokado, mleko kokosowe, kakao w proszku, namoczone daktyle i wanilię (w razie potrzeby) w szybkim blenderze.
Na początek blender na niskim poziomie, następnie stopniowo zwiększaj prędkość i mieszaj na wysokim poziomie, aż mus będzie gładki.
Przełóż do misek następnie do lodówki na 30 min.Na koniec posyp migdałami i jagodami.
Smacznego