Mus z Avocado


Jeżeli podobnie jak my zazwyczaj jesteście sceptyczni wobec zdrowych słodkości, które udają deser to ten przepis zapewne zmieni wasze zdanie.

Gładki mus czekoladowy z bogatego w omega avocado oraz kakao.

Całkowicie naturalny deser który można jeść bez wyrzutów sumienia.

1 awokado

1 łyżeczka (5 ml) wanilii (opcjonalnie)

2 szklanki (473 ml) mleka kokosowego (pełny tłuszcz)

3 łyżki (42 g) niesłodzonego kakao w proszku

Szczypta soli

  ⅔  filiżanki daktyli (100g) (nasączone i odsączone)

Jagody / plasterki migdałów (do dekoracji)

 

Przygotowanie:

 Połącz awokado, mleko kokosowe, kakao w proszku, namoczone daktyle i wanilię (w razie potrzeby) w szybkim blenderze.
Na początek blender na niskim poziomie, następnie stopniowo zwiększaj prędkość i mieszaj na wysokim poziomie, aż mus będzie gładki.

Przełóż do misek następnie do lodówki na 30 min.Na koniec posyp migdałami i jagodami.

 

Smacznego