• Polityka prywatności

 

Polityka prywatności

Administratorem strony www.brooks-running.pl jest Remont Handel Usługi MAREK JAROSZEWSKI, z siedzibą przy ul. Mickiewicza 95A, 94-920 Piła, wpisany do rejestru przedsiębiorców pod numerem NIP: 7642664722, Możesz się z nami skontaktować mailowo pod adresem poczta@brooks-running.pl, lub telefonicznie pod numerem tel. 512 24 98 22

 

  1. W jakim celu pozyskujemy od Ciebie dane i jak je przetwarzamy.

 

  1. Newsletter. Zapisując się na newsletter otrzymujesz od nas aktualności, wartościowe treści i informacje branżowe. Podczas zapisu przekazujesz nam w formularzu swój adres e-mail. Podanie tych danych jest dobrowolne, ale niezbędne, aby otrzymywać od nas wartościowe treści poprzez newsletter. Podstawą prawną przetwarzania tych danych jest Twoja zgoda (art. 6 ust. 1 lit. a RODO) wyrażona podczas zapisu. Dodatkowe dane wraz z numerem IP z którego zapisałeś się na newsletter zostaną zapisane na serwerze dostawcy usługi mailingowej z którym Administrator podpisał umowę powierzenia przetwarzania danych. Twoje dane przetwarzane są w celu przesyłania ci zamówionych treści i będą zapisane w bazie przez okres świadczenia usługi newsletter, chyba, że wcześniej zrezygnujesz z jego otrzymywania co spowoduje usuniecie Twoich danych z bazy.

 

  1. Formularz kontaktowy. Masz możliwość skontaktowania się z nami poprzez przesłanie zapytania lub zgłoszenia za pośrednictwem formularza kontaktowego umieszczonego na naszej stronie. W takim przypadku podajesz nam swój adres e-mail oraz inne informacje w treści wiadomości, które mogą zawierać dane osobowe. Podanie tych danych jest dobrowolne, ale niezbędne, by nawiązać z nami kontakt za pomocą formularza. Podstawą prawną przetwarzania tych danych jest Twoja zgoda (art. 6 ust. 1 lit. a RODO) wyrażona podczas zainicjowania z nami kontaktu. Przetwarzanie po zakończeniu kontaktu odbywa się na podstawie uzasadnionego interesu administratora (art. 6 ust. 1 lit. c RODO) związanego z archiwizacja korespondencji na potrzeby wewnętrzne. Podane przez ciebie dane osobowe są przetwarzane w celu odpowiedzi na twoja wiadomość i będą przechowywane przez czas archiwizacji korespondencji. Masz prawo dostępu do historii korespondencji (jeśli podlegała archiwizacji) oraz masz prawo domagać się usunięcia korespondencji, chyba że jej archiwizacja jest uzasadniona z uwagi na nadrzędne interesy Administratora, np. obrona przed potencjalnymi roszczeniami z Twojej strony. 

 

  1. Rejestracja konta w serwisie. Jeśli zdecydujesz się dokonać rejestracji w naszym serwisie poprzez założenie konta użytkownika zostaniesz poproszony o podanie danych niezbędnych do jego utworzenia i obsługi. Podanie danych obowiązkowych takich jak adresu e-mail jest wymagane w celu założenia i obsługi konta. Jeśli ich nie podasz, to nie będziemy mogli założyć ci konta użytkownika
Podane przez ciebie dane przetwarzamy w celu:
  • prowadzenia i obsługi konta użytkownika w serwisie co jest niezbędne do wykonania umowy (art. 6 ust. 1 lit. b RODO);
  • do celów statystycznych i analitycznych co jest naszym uzasadnionym interesem Administratora (art. 6 ust. 1 lit f RODO), który polega na prowadzeniu analiz zachowań oraz aktywności Użytkowników a także ich preferencji mający na celu poprawę jakości oraz adekwatności stosowanych funkcjonalności i świadczonych usług;
  • ewentualnego dochodzenia roszczeń lub obrony przed nimi co jest naszym uzasadnionym interesem Administratora (art. 6 ust. 1 lit f RODO), który polega na ochronie naszych praw;
  • marketingowym co jest naszym uzasadnionym interesem (art. 6 ust. 1 lit f RODO), który polega na przedstawianiu naszej oferty klientom;
Dane osobowe będą przetwarzane do momentu ustania celu, do którego zostały zebrane lub w przypadku danych których przetwarzanie wymaga Twojej zgody do momentu jej wycofania.

 

  1. Formularz zamówienia. Dokonując zakupu produktu lub usługi w naszym serwisie jesteś zobowiązany do wypełnienia formularza zamówienia oraz podania w nim danych niezbędnych do sfinalizowania procesu sprzedaży. Zostaniesz poproszony o podanie: imienia i nazwiska, danych firmy (jeśli dotyczy), adresu do wysyłki towaru, adresu e-mail i numer telefonu. Jeśli dodatkowo poprosisz o wystawienie faktury będziesz zobowiązany do podania danych umożliwiających jej wystawienie. Dane obowiązkowe, które są niezbędne do złożenia zamówienia w naszym serwisie zostały oznaczone gwiazdką. Podanie tych danych jest dobrowolne, ale niezbędne, by dokonać zamówienia w naszym serwisie. Podane przez ciebie dane przetwarzamy w celu:
  • realizacji zamówienia co jest niezbędne do wykonania umowy (art. 6 ust. 1 lit. b RODO);
  • do celów statystycznych i analitycznych co jest naszym uzasadnionym interesem Administratora (art. 6 ust. 1 lit f RODO), który polega na prowadzeniu analiz zachowań oraz aktywności Użytkowników a także ich preferencji mający na celu poprawę jakości oraz adekwatności stosowanych funkcjonalności i świadczonych usług;
  • ewentualnego dochodzenia roszczeń lub obrony przed nimi co jest naszym uzasadnionym interesem Administratora (art. 6 ust. 1 lit f RODO), który polega na ochronie naszych praw;
  • marketingowym, co jest naszym uzasadnionym interesem (art. 6 ust. 1 lit f RODO), który polega na przedstawianiu naszej oferty klientom;

Dane osobowe będą przetwarzane do momentu ustania celu, do którego zostały zebrane lub w przypadku danych których przetwarzanie wymaga Twojej zgody do momentu jej wycofania.

 

  1. Komunikacja za pośrednictwem funkcji czatu. Kiedy używasz funkcji czatu do komunikacji z nami, zbieramy treści wiadomości i informacje, które przekazujesz nam za pośrednictwem tej funkcjonalności. Podstawą prawną przetwarzania tych danych jest Twoja zgoda (art. 6 ust. 1 lit. a RODO) wyrażona podczas zainicjowania z nami kontaktu. Przetwarzanie po zakończeniu kontaktu odbywa się na podstawie uzasadnionego interesu administratora (art. 6 ust. 1 lit. c RODO) związanego z archiwizacją korespondencji na potrzeby wewnętrzne. Dane osobowe przetwarzane są w celu kontaktu z Tobą i będą przechowywane przez czas archiwizacji korespondencji. Masz prawo dostępu do historii korespondencji (jeśli podlegała archiwizacji) oraz masz prawo domagać się usunięcia korespondencji, chyba że jej archiwizacja jest uzasadniona z uwagi na nadrzędne interesy Administratora, np. obrona przed potencjalnymi roszczeniami z Twojej strony. 

 

  1. Opinie i oceny. Aby umieścić komentarz lub opinię do wpisu na naszej stronie musisz wypełnić formularz, w którym podajesz nam swoje imię i pierwszą literę nazwiska oraz inne dane które umieścisz w opinii. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne, aby dodać opinię i ocenę. Podstawą prawną przetwarzania tych danych jest Twoja zgoda (art. 6 ust. 1 lit. a RODO) wyrażona poprzez dodanie komentarza. Twoje dane przetwarzane są w celu opublikowania opinii i oceny i będą przetwarzane przez okres funkcjonowania modułu na stronie, chyba, że wcześniej zwrócisz się do nas z prośbą o jego usunięcie, co spowoduje usunięcie Twoich danych z bazy.

 

  1. Powiadomienia PUSH. Jeśli chcesz otrzymywać od nas krótkie informacje, powiadomienia i chcesz, aby były wyświetlane bezpośrednio na Twoim urządzeniu, możesz wybrać odpowiednie ustawienia, które umożliwią nam ich wyświetlanie. Co do zasady powiadomienia PUSH zawierają krótkie wiadomości, skoncentrowane na istotnej informacji. Podstawą prawną przetwarzania tych danych jest realizacja umowy lub podjęcie działań na żądanie osoby, której dane dotyczą (art. 6 ust. 1 lit. a RODO). Wiadomości te nie są przechowywane. 

 

  1. Bramka Płatnicza. Podczas dokonywania zakupu produktu czy usługi dokonujesz płatności za pośrednictwem dostawcy systemu płatności internetowych w bramce płatniczej. Jest to funkcjonująca aplikacja, która jest powiązana z centrami autoryzacyjnymi, bankami i innymi instytucjami finansowymi i która pozwala na przekazywanie danych do systemów informatycznych tych instytucji w celu zrealizowania internetowych transakcji płatniczych (np. płatności kartą kredytową, on-line, bankowe przelewy internetowe, PayPal). Podczas dokonywania płatności zostaniesz poproszony o udostepnienie danych niezbędnych do zainicjowania procesu płatności. Podanie tych danych jest dobrowolne, ale niezbędne, aby dokonać zapłaty za produkt czy usługę. Dane są przetwarzane w celu realizacji płatności za towar zakupiony w sklepie internetowym. Podstawą prawną przetwarzania tych danych jest realizacja umowy lub podjęcie działań na żądanie osoby, której dane dotyczą (art. 6 ust. 1 lit. a RODO). Twoje dane są przechowywane na serwerze dostawcy usługi do mementu, gdy nie są już potrzebne do osiągniecia celu, do którego zostały zebrane. Z dostawcą usługi Administrator spisał umowę powierzenia przetwarzania danych osobowych.

 

  1. Polityka cookies

Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookies, by zapewnić ci najlepsze doświadczenia związane z jej wykorzystaniem. Cookies to niewielkie informacje tekstowe, przechowywane na twoim urządzeniu końcowym (np. komputerze, tablecie, smartfonie), które mogą być odczytywane przez nasz system teleinformatyczny. Cookies pozwalają nam:

  • zapewnić prawidłowe funkcjonowanie strony jakiego oczekujesz,
  • poprawić szybkość i bezpieczeństwo korzystania ze strony,
  • ulepszać funkcje dostępne dla ciebie na stronie,
  • korzystać z narzędzi analitycznych,
  • korzystać z narzędzi marketingowych,
  • korzystać z systemu komentarzy,
  • wyświetlać na stronach filmy z serwisu YouTube,
  • zapewniać funkcje społecznościowe.

Podczas pierwszej wizyty na naszej stronie wyświetlana jest ci informacja na temat stosowania plików cookies. Zaakceptowanie i zamknięcie tej informacji oznacza, że wyrażasz zgodę na ich wykorzystywanie zgodnie z postanowieniami niniejszej polityki prywatności. Zgodę zawsze możesz wycofać, usuwając pliki cookies lub zmieniając ich ustawienia w Twojej przeglądarce. Pamiętaj jednak, że wyłączenie plików cookies może powodować trudności w korzystaniu ze strony, jak również z wielu innych stron internetowych, które stosują cookies.

 

Wszystkie nowoczesne przeglądarki pozwalają na włączenie bądź wyłączenie mechanizmu ciasteczek (domyślnie zazwyczaj jest on włączony).

Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookie, może zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wyłączenie obsługi cookies może znacznie utrudnić lub uniemożliwić korzystanie z wielu stron internetowych. Informacje na temat zmiany ustawień dotyczących ciasteczek w poszczególnych przeglądarkach dostępne są na poniższych stronach:

Chrome > http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=pl&answer=95647

Firefox > http://support.mozilla.org/pl/kb/W%C5%82%C4%85czanie%20i%20wy%C5%82%C4%85czanie%20obs%C5%82ugi%20ciasteczek

Internet Explorer > http://support.microsoft.com/kb/196955

Opera > http://help.opera.com/Windows/12.10/pl/cookies.html

Safari > http://support.apple.com/kb/PH5042

Instrukcje dla urządzeń mobilnych:

Android > http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=pl&answer=95647

Blackberry > http://docs.blackberry.com/en/smartphone_users/deliverables/32004/Turn_off_cookies_in_the_browser_60_1072866_11.jsp

iOS (Safari) > http://support.apple.com/kb/HT1677?viewlocale=pl_PL

Windows Phone > http://www.windowsphone.com/pl-pl/how-to/wp7/web/changing-privacy-and-other-browser-settings

 

 

Rodzaje plików cookies i technologii śledzących na naszej stronie

 

  1. Pliki dziennika. Za każdym razem, kiedy odwiedzasz naszą stronę system automatycznie zbiera informacje oraz dane z Twojego komputera. Twoje dane w plikach dziennika przechowywane są w celu zapewnienia funkcjonalności usług, optymalizacji serwisu i zapewnienia bezpieczeństwa systemów Są to następujące dane: protokół internetowy; adres IP; URL serwisu, z której nastąpiło przekierowanie i z której nastąpiło żądanie pliku; data i godzina dostępu; typ przeglądarki i system operacyjny; odwiedzana przez użytkownika strona; ilość przekazanych danych; status dostępu (plik przesłany, plik nie znaleziony itp.), czas trwania i częstotliwość użycia. W przypadku uzyskiwania dostępu do mobilnych aplikacji zbierane są poniższe dane i informacje: protokół internetowy; adres IP; data i godzina dostępu; typ urządzenia i system operacyjny; ilość przekazanych danych; status dostępu (jak np. plik przesłany, plik nie znaleziony itp.); czas trwania i częstotliwość stosowania. Tymczasowe przechowywanie przez system adresu IP jest niezbędne, by umożliwić realizację usług na komputerze użytkownika. Do tego celu adres IP użytkownika musi być przechowywany przez czas trwania sesji. Podstawą prawną przetwarzania tych danych jest uzasadniony interes administratora (art. 6 ust. 1 lit. f RODO). Twoje dane są przechowywane na serwerze do mementu, gdy nie są już potrzebne do osiągniecia celu, do którego zostały zebrane. Jeżeli dane są zbierane w celu udostępniania serwisu, ma to miejsce w chwili zakończenia danej sesji. Dane zbierane w dziennikach są niezbędne do funkcjonowania serwisu w związku z czym użytkownik nie ma możliwości wniesienia sprzeciwu do ich przetwarzania.

 

  1. Gogle analitics. Aby analizować użycie naszego serwisu przez użytkowników zainstalowaliśmy na niej narzędzie, które umożliwia nam tworzenie raportów aktywności na stronie, mierzenie skuteczności treści oraz świadczenie innych usług dotyczących korzystania z serwisu i internetu. Nasza strona korzysta z usługi „Google Analytics“ świadczonej przez Google Ireland Ltd. (Gordon House, 4 Barrow Street, Dublin, Ireland). Usługa korzysta z plików cookie: plików tekstowych przechowywanych na urządzeniu użytkownika. Informacje zebrane przez pliki cookie są zazwyczaj wysyłane na serwer Google i tam przechowywane. Stosujemy anonimizację polegająca na skracaniu adresów IP co uniemożliwia powiązanie adresu IP z użytkownikiem. Podstawą prawną przetwarzania tych danych jest uzasadniony interes administratora (art. 6 ust. 1 lit. f RODO). Dane te będą zatrzymane przez Google przez okres 26 miesięcy; ze względu na skrócenie adresu IP nie dojdzie do przechowywania żadnych danych osobowych. Masz możliwość zablokowania przechowywania plików cookies na swoim urządzeniu poprzez odpowiednią konfiguracje przeglądarki. Możesz też użyć wtyczki do przeglądarki, aby zablokować przesyłanie informacji do Google. Link do wtyczki: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

 

  1. Facebook Pixel. W celu analizy, optymalizacji i usprawnienia działania naszych usług korzystamy z opcji śledzenia zwanej „Facebook Pixel“, którą zapewnia serwis społecznościowy Facebook obsługiwany przez Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irlandia. Facebook Pixel to fragment kodu umieszczony w naszym serwisie. Dzięki tej funkcjonalności mamy możliwość zrozumienia skuteczności reklamy na facebooku poprzez informację na temat użytkowników, którzy zostali przekierowani do naszych usług po kliknięciu na reklamę na portalu Facebook. W czasie wizyty użytkownika w naszym serwisie funkcja Facebook Pixel ustanawia bezpośrednie połączenie z serwerami Facebook. Dalsze informacje na temat zbierania i wykorzystywania danych przez portal Facebook oraz praw i możliwości użytkownika w zakresie ochrony prywatności można znaleźć w polityce ochrony danych portalu Facebook pod adresem https://www.facebook.com/about/privacy/update. Konkretne informacje i szczegóły dotyczące funkcji Facebook Pixel i sposobu jej działania są dostępne w sekcji pomocy portalu Facebook pod adresem https://www.facebook.com/business/help/651294705016616. Funkcję tę można wyłączyć w sposób pokazany na stronie https://www.facebook.com/settings?tab=ads. Aby tego dokonać, należy zalogować się do portalu Facebook. Podstawą prawną przetwarzania tych danych jest uzasadniony interes administratora (art. 6 ust. 1 lit. f RODO).

 

  1. Przycisk Facebook. Nasza strona korzysta z przycisku dostarczonego przez Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irlandia. Treść z serwerów Facebook jest pobierana, kiedy uzyskujesz dostęp do naszego profilu, używając odpowiedniego przycisku. Kiedy odwiedzasz naszą stronę będąc jednocześnie zalogowanym przez konto Facebook, Facebook może powiązać twoje zachowanie podczas przeglądania naszej strony z innymi informacjami. W tym przypadku zastosowanie ma polityka ochrony danych Facebook: https://www.facebook.com/privacy/explanation.

Podstawą prawną przetwarzania tych danych jest uzasadniony interes administratora (art. 6 ust. 1 lit. f RODO).

 

  1. Przycisk Instagram. Nasza strona korzysta z przycisku dostarczonego przez Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irlandia. Treść z serwerów Facebook jest pobierana, kiedy uzyskujesz dostęp do naszego profilu na instagramie, używając odpowiedniego przycisku. Kiedy odwiedzasz naszą stronę będąc jednocześnie zalogowanym przez konto Instagram, Facebook może powiązać twoje zachowanie podczas przeglądania naszej strony z innymi informacjami. W tym przypadku zastosowanie ma polityka ochrony danych Facebook: https://www.facebook.com/privacy/explanation. Podstawą prawną przetwarzania tych danych jest uzasadniony interes administratora (art. 6 ust. 1 lit. f RODO).

 

  1. Nasza strona wykorzystuje nagrania wideo zapewniane przez YouTube, LLC 901 Cherry Ave., 94066 San Bruno, CA, USA, spółkę należącą do Google Ireland Ltd. (Gordon House, 4 Barrow Street, Dublin, Ireland). Podczas korzystania z tej funkcji wykorzystujemy „tryb zaawansowany ochrony danych” udostępniony przez Youtube. Podczas odtwarzania firmu na naszej stronie umieszczonego za pośrednictwem kanału Youtube załadowane zostaną treści z portalu YouTube. Jeżeli jesteś w tym czasie zalogowany na konto YouTube, YouTube może powiązać twoje zachowanie podczas przeglądania naszej strony z innymi informacjami. W tym przypadku zastosowanie ma polityka ochrony danych LinkedIn: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/. Podstawą prawną przetwarzania tych danych jest uzasadniony interes administratora (art. 6 ust. 1 lit. f RODO).

 

  • Twoje prawa jako osoby, której dane dotyczą

W związku z przetwarzaniem przez nas Twoich danych osobowych, przysługują Ci następujące uprawnienia:

  1. Prawo do żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania,
  2. Prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
  3. Prawo do przenoszenia danych,
  4. Prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych w określonym celu, jeżeli uprzednio wyraziłeś taką zgodę,
  5. Prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego w związku z przetwarzaniem przez nas danych osobowych.
  6. Udostępnianie danych osobowych

 

W szczególnych sytuacjach, w których obowiązujące prawo nakazuje nam udostępnienie zebranych danych organom państwowym, będziemy zobowiązani takie dane udostępnić. Z wyłączeniem tych sytuacji, dane osobowe będą ujawnianie wyłącznie w zakresie, celu i podmiotom wymienionym w niniejszej polityce prywatności.

 

  1. Czy przekazujemy Twoje dane do państw spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczego?

Dane osobowe mogą zostać przekazane poza Europejski Obszar Gospodarczy zwłaszcza w przypadku, gdy dostawcy usług wykorzystanych w serwisie posiadają siedzibę lub serwery poza OEG. Jeżeli taki transfer będzie miał miejsce to zawsze w oparciu o odpowiednie zabezpieczenia prawne, którymi są m.in. standardowe klauzule umowne dotyczące przekazywania danych osobowych podmiotom przetwarzającym dane mającym siedzibę w krajach trzecich, zatwierdzone przez Komisję Europejską.

 

  1. Przepisy końcowe

Administrator zastrzega sobie prawo zmiany polityki prywatności, o ile będzie wymagać tego obowiązujące prawo, ulegną zmianie warunki technologiczne funkcjonowania serwisu lub zmiana będzie wprowadzać standard wyższy od minimum wymaganego prawem.

 

 

 

 

 

Klauzula informacyjna na profil firmowy FB

Klauzula dedykowana jest w szczególności osobom, które dokonały subskrypcji fanpage brooksrunnigpl. poprzez kliknięcie ikony „Lubię to” lub „Obserwuj” lub opublikowały swój komentarz, pod którymkolwiek z postów zamieszczonych na fanpage’u.

 

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Remont Handel Usługi MAREK JAROSZEWSKI z siedzibą przy ul. Mickiewicza 95A, 64-920 Piła,

NIP:  7642664722 e-mail: e-mail: poczta@4run.pl

  1. Informacje ogólne:
  1. Zawarte niżej informacje zostały spisane dla użytkowników Facebooka, a w szczególności dla fanów naszego fanpage’a w celu przekazania informacji na temat gromadzenia danych osobowych, powodach ich przetwarzania oraz prawach, które posiadają użytkownicy.
  2. Wszelkie działanie naszego fanpage’a jest zgodne z wymogami, które są zawarte w regulaminie Facebooka.
  3. Polityka naszego fanpage’u może różnić się treścią od innych stron podmiotów na Facebooku.
  4. Wszelkie informacje zawarte na Państwa profilu oraz aktywności wynikające z jego użytkowania są bezpośrednio administrowane przez Facebook.
  5. Nasza firma administruje Państwa dane tylko i wyłącznie na potrzebny odpowiedzi na Państwa pytania, komentowanie wpisów oraz komunikacji z użytkownikami w ramach prowadzonej przez nas działalności oraz treści przez nas udostępnionych.
  6. Dane osobowe zbierane poprzez komunikację z użytkownikami zostają przetwarzane tylko na potrzeby udzielenia odpowiedzi, jeśli istnieje taka konieczność.
  7. Państwa aktywność związana z korzystania z naszego fanpage’a nie będzie archiwizowana przez nas poza serwisem Facebook.
  8. Nie mamy kontroli nad tym, jakie dane gromadzi dostawca wtyczek lub stron serwisów społecznościowych i jak je przetwarza. Aby uzyskać informacje na temat celu i zakresu gromadzenia danych, w tym także plików cookies tam stosowanych, ich dalszego przetwarzania i wykorzystywania przez zewnętrznych dostawców oraz przysługujących Państwu praw oraz opcji ustawień ochrony prywatności tych dostawców, mogą Państwo zapoznać się z informacją o ochronie danych odpowiedniego dostawcy:  Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA https://pl-pl.facebook.com/privacy/explanation.
  • Poprzez funkcjonowanie naszego fanpage’a zbieramy i przetwarzany następujące rodzaje danych osobowych:
  1. identyfikator Facebooka (zazwyczaj zawierający imię i nazwisko, które nie jest przez nas w jakikolwiek sposób weryfikowany w celu potwierdzenia prawdziwości danych);
  2. podstawowe dane identyfikacyjne w zakresie opublikowanym przez Państwa na Państwa własnym profilu na portalu społecznościowym Facebook;
  3. inne dane w zakresie opublikowanym przez Państwa na Państwa własnym profilu na portalu społecznościowym Facebook;
  4. zdjęcie profilowe (dzięki niemu w niektórych przypadkach możemy poznać Państwa wizerunek);
  5. inne zdjęcia (które również mogą przedstawiać wizerunek) wynikające z relacji fanpage- użytkownik. Umieszczanie zdjęć pod naszymi postami jest z Państwa strony dobrowolne;
  6. treść Państwa komentarzy oraz treść rozmowy prowadzonej przez aplikację Messenger (dzięki niemu możemy dowiedzieć się o Państwa adresie e-mail, numerze telefonu oraz opisu, który Państwo zawarliście w związku z okolicznościami naszej korespondencji);
  7. anonimowe dane statystyczne dotyczące osób odwiedzających fanpaga dostępne za pomocą funkcji „Facebook Insights” udostępnionej przez Facebooka stosownie do niepodlegających zmianie warunków korzystania z sewisu Facebook, gromadzone dzięki plikom szpiegującym (zwanym „plikami cookies”), z których każdy zawiera niepowtarzalny kod użytkownika, który można powiązać z danymi połączenia użytkowników zarejestrowanych na Facebooku, a który zostaje pobrany i przetworzony w chwili otwarcia fanpaga.
  8. Państwa dane przetwarzane są przez nas w następujących celach i na następujących podstawach prawnych:
  9. w celu prowadzenia fanpage pod nazwą Remont Handel Usługi MAREK JAROSZEWSKI na portalu społecznościowym Facebook, na warunkach oraz na zasadach określonych przez Facebook Inc. i informowania za jego pomocą o naszej aktywności, promowaniu różnych wydarzeń, które organizujemy i naszej marki, produktów oraz usług, budowaniu i utrzymaniu społeczności z nami związanej oraz w celu komunikacji za pośrednictwem dostępnych funkcjonalności serwisu Facebook (komentarze, chat, wiadomości) co jest naszym prawnie uzasadniony interesem (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit f. RODO) – test równowagi dostępny u Administratora;
  10. w celach analitycznych dotyczących analiz funkcjonowania, popularności, sposobu korzystania z fanpaga, co jest naszym prawnie uzasadnionym interesem (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. f RODO);
  11. w celu podjęcia działań zmierzających do zawarcia umowy z uwagi na Państwa zainteresowanie naszymi usługami (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit b RODO);
  12. Państwa dane osobowe przetwarzane mogą być również na podstawie odrębnie udzielonej zgody w zakresie i celu określonym w treści zgody i przez czas do wycofania zgody (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit a RODO).
  1. Odbiorcy danych:  
    Państwa dane możemy udostępniać następującym kategoriom podmiotów: 
  1. organom władzy publicznej oraz podmiotom wykonujące zadania publiczne lub działającym na zlecenie organów władzy publicznej, w zakresie i w celach, które wynikają z przepisów powszechnie obowiązującego prawa; 
  2. innym podmiotom, które na podstawie stosownych umów o powierzeniu przetwarzania danych podpisanych z nami przetwarzają dane osobowe w imieniu Administratora np. firma świadcząca obsługę IT fanpaga;
  3. właścicielowi portalu społecznościowego Facebook na niepodlegających zmianie zasadach dotyczących danych określonych przez Facebook dostępnych pod adresem https://www.facebook.com/about/privacy
  4. Jednocześnie informujemy, że nie przekazujemy Państwa danych poza teren Europejskiego Obszaru Gospodarczego, z zastrzeżeniem ponadnarodowego charakteru przepływu danych w ramach serwisu Facebook. Serwis Facebook może przekazywać Państwa dane poza teren Europejskiego Obszaru Gospodarczego. Jednocześnie wskazujemy, iż Facebook posiada certyfikat EU-US-Privacy Shield. W ramach umowy pomiędzy USA a Komisją Europejską ta ostatnia stwierdziła odpowiedni poziom ochrony danych w przypadku przedsiębiorstw posiadających certyfikat Privacy Shield.
  1. Okres przechowywania danych:
    Państwa dane będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji wskazanych powyżej celów przetwarzania tj.: 
  1. informacje na temat użytkowników, które posiadamy w wiadomościach prywatnych będą przechowywane na czas odpowiedzi na Państwa pytania lub do momentu zakończenia współpracy; 
  2. w przypadku informacji, które posiadamy w ramach udostępnionych przez Państwa komentarzy, będą one dostępne na naszym serwisie do czasu usunięcia ich przez autora; 
  3. Państwa dane osobowe gromadzone przez Facebook tj. historia wpisów, historia aktywności w aplikacji Messenger, historia aktywności poprzez aplikację Instagram podlega retencji na zasadach określonych regulaminem Facebooka;
  4. dane przetwarzane na podstawie zgody będą przetwarzane do czasu cofnięcia zgody,
  5. dane przetwarzane na podstawie prawnie uzasadnionego interesu Administratora będą przetwarzane do czasu skutecznego złożenia sprzeciwu lub ustania tego interesu,
  6. dane statystyczne dotyczące osób odwiedzających fanpage dostępne za pomocą funkcji „Facebook Insights” będą przetwarzane przez czas dostępności tych danych w serwisie Facebook wynoszący 2 lata.

VII. Państwa prawa wprowadzone przez Rozporządzenie RODO: 
W związku z przetwarzaniem przez nas Państwa danych osobowych, przysługuje Państwu:

  1. prawo dostępu do treści przetwarzanych danych oraz otrzymania ich kopii,
  2. prawo do sprostowania (poprawiania) danych,
  3. prawo do usunięcia danych,
  4. prawo do ograniczenia przetwarzania danych,
  5. prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych,
  6. prawo do przenoszenia danych,
  7. prawo do cofnięcia zgody
  8. prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego zarówno w Polsce (do Prezesa Urzędu Ochrony Danych osobowych)
  • Uwagi końcowe:
    1. Państwa dane osobowe nie będą przez nas przetwarzane w celu zautomatyzowanego podejmowania decyzji, w tym profilowaniu. 
    2. Podanie danych ma charakter dobrowolny, jednak konsekwencją niepodania danych będzie brak możliwości przeglądania fanpage lub pozostawiania komentarzy.